FIRST® LEGO® League Rijnmond
 

Benelux Innovation Award

Voor het innovatieproject van de FIRST® LEGO® League Challenge onderzoeken kinderen jaarlijks een actueel onderwerp waar wetenschappers en technici aan werken. De teams identificeren een probleem en bedenken hiervoor een oplossing. Doordat kinderen buiten de lijntjes kunnen denken, komen zij op creatieve, originele en innovatieve oplossingen.

We willen niet dat na de regiofinales of Benelux finale deze oplossingen in de kast of in de prullenbak verdwijnen! Ze zouden misschien echt kunnen bijdragen aan de oplossing van het probleem. Daarom reiken we een extra award uit voor het innovatieproject: de Benelux Innovation Award.

Tijdens de regiofinales krijgen teams een nominatie voor de Benelux Innovation Award. Daarmee worden zij uitgedaagd het innovatieproject naar een hoger niveau te brengen door het verder uit te werken en door te ontwikkelen. Vervolgens maken zij hiervan een digitaal verslag en een videopresentatie.

Diverse deskundigen uit het onderwijs en het bedrijfsleven beoordelen de innovatieprojecten.

 

Regiowinnaar 2020-2021

Team R@velijn Agora won de eerste prijs met het innovatieproject van de FLL regio Rijnmond 2020-2021.

Het thema was RePLAY (uitvindingen en innovaties bedenken rondom sport en technologie). Het team R@velijn Agora maakte indruk op de jury met hun idee om speelplaatsen te koppelen aan een app op de telefoon. Via de app weet je dat er vrienden op de speelplek zijn. Samen spelen op het plein levert punten op. Dat toont aan dat er veel gebruik van de speelplek gemaakt wordt en daarmee kan de jeugd de gemeente overtuigen de speelplek aan te vullen met nieuwe speeltoestellen.