FIRST® LEGO® League Rijnmond
 

Meedoen

Deelnemer aan FLL in 2020

 

Deelname
De regels om mee te doen aan de FIRST® LEGO® League Challenge staan in de ‘Deelnamevoorwaarden’.

Team
Een team dat deelneemt aan de FIRST® LEGO® League Challenge bestaat uit maximaal 10 kinderen in de leeftijd 9 t/m 15 jaar (groep 7 en 8 PO en leerjaar 1 en 2 VO).

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld is € 150,- (inclusief btw) per team.

Challengeset
De Challengeset bestaat uit de wedstrijdmat en de missiemodellen van LEGO onderdelen. De set staat in het teken van de jaarlijks wisselende uitdaging.

Een Challengeset kost € 140,- (inclusief btw) en om mee te doen is in ieder geval één Challengeset nodig. Dus elk tweede en volgend team van dezelfde organisatie hoeft geen eigen Challengeset te bestellen. In dat geval wordt alleen het inschrijfgeld in rekening gebracht.
Ons advies is om voor een klas van circa 30 kinderen minimaal twee Challengesets aan te schaffen.

Bij inschrijving kunt u aangeven hoeveel Challengesets er nodig zijn. De bestelde Challengeset(s) ontvangt u na betaling van de deelnamekosten.

LEGO® robotset
Om mee te doen aan de FIRST® LEGO® League Challenge moet ieder team een LEGO® robot te bouwen die voldoet aan de wedstrijdregels. Er zijn verschillende robotsets op de markt die hiervoor gebruikt kunnen worden.

De robotset en uitbreidingsmaterialen moet u zelf aanschaffen. De set kan elk jaar opnieuw worden gebruikt. Eén set per team is voldoende.
De bijbehorende software is gratis te downloaden op de site van LEGO Education.

Gaat u voor het eerst meedoen of wilt u een nieuwe set aanschaffen, klik dan hier voor advies over de materialen en waar u dit kunt bestellen.

Wedstrijdtafel
Er is een wedstrijdtafel nodig om de Challengeset op te stellen en te oefenen met het oplossen van de missies. Het is - met enige handigheid - mogelijk om zelf een tafel te maken. Download daarvoor de handleiding.

   

Draagbare wedstrijdtafel